Samlivsforhold mellem ugifte

I samlivsforhold bør samlevere oprette forholdet praktisk og juridisk.

Samlivspakken er vigtige dokumenter der klarlægger forholdet omkring jeres ejendele – effekter – fast ejendom – gensidige testamenter – forsikringer/pensioner – begunstigelseserklæringer – under samlivet og ved dødsfald. Ønsker den ene af jer f.eks. at overtage fast ejendom ved den andens ejers død er det meget vigtigt at forberede sig med et gensidigt testamente.

Ophæves samlivet vil der opstå uventede situationer, som kræver juridisk holdbare løsninger.

Opløsningspakken omfatter dokumenter om f.eks. fælles forældremyndighed – aftale om børnebidrag og samværsretten med børnene. Du skal muligvis tilbagekalde et testamente eller ændre det, ligesom krydslivsforsikringer opsiges eller ændres. Har I endnu ikke fået en bodelingsoverenskomst der beskriver jeres respektive ejendele er det på tide, at få den lavet. Bor I til leje skal lejekontrakten muligvis ændres. I skal så vidt muligt frigøre jer fra jeres gensidige økonomiske forpligtigelser. Det er ikke nemt, uden en uvildig rådgiver.

Samleverne bør skriftligt aftale:

Aftaler om hus,  salg af hus, friværdi, pensioner, indbo m.m. bør være på plads.

I et ugift samlivsforhold er der ingen arveret eller økonomisk lovmæssig deling af ens formue. Dette kan dog tilnærmelsesvis ændres  ved et udvidet samlevertestamente og via gavebreve. 

samlivsforhold
Samlivsforhold

Kontaktformular

Indsæt dokumenter til sagsbehandlingen eller anmod om et uforpligtigende tilbud. Du kan blive ringet op til en gratis samtale eller afgive en ordre i formularen.

  Kontakt: 

  Telefon: 8813 1013

  Email: mail@juristfirmaet.dk

  Kontor:   Man – Fre: 09 – 16

  Online:  Man – Lør: 08 – 18   

  Sociale Medier

  Copyright © 2007 – 2021 Juristfirmaet.dk | CVR 25988035 | Webmaster Erik Ravn Nikolajsen