Særeje

Særeje beskytter din formue. 


Formueart ægtepagt

Din formueart består normalt af en almindelig formue eller ved ægteskab delingsformue (fælleseje) 

Du kan dog ændre delingsformuen til særeje helt eller delvist. 

Det særlige ved særeje er at formuearten ikke skal deles; men kun kan arves. Ved fælleseje i ægteskaber bliver den fælles formue derimod først delt inden man eventuelt arver. 

Er du ikke gift kan du ændre din formueart til særeje for økonomiske gaver, begunstigelser i pensionsordninger og livsforsikringer, arveforskud og testamente. 

Er I gift kan I ligeledes ændre jeres formue som foroven. I kan også hver især få særeje på jeres egen formue som beskyttes mod den andens ægtefælles kreditorer, skilsmisse og eventuelt ægtefællens dødsbo. Dette kræver dog en ægtepagt eller et testamente.

Særeje kan desuden fås i mange varianter f.eks. tidsbegrænset eller som en fast sum, som en virksomhed, et hus eller andre værdifulde genstande.

Ægtepagt er en pagt mellem ægtefæller hvor I ændrer delingsformuen til særeje eller ændrer særejet til delingsformue. Ændringen af formuearten kan som omtalt gøres delvist.

En ægtepagt skal underskrives af begge parter før eller under ægteskabet og derefter tinglyses i Personbogen, der er et digitalt register. 

Længstlevende ægtefælle arver afdødes særeje, eventuelt i konkurrence med afdødes børn. Ved skilsmisse beholder hver især deres særeje. Ved delingsformue ved skilsmisse deles ægtefællernes fællesformue.

Har I arbejdsmarkedspensioner og lignende opsparinger skal delingsformuen som hovedregel ikke længere deles ved skilsmisse. Ønsker I pensionerne delt, skal der mellem ægtefæller oprettes en ægtepagt, hvor I ændrer aftalen til almindelig delingsformue.

Priser  ægtepagt 

 • Almindelige ægtepagter: kr. 3.600,-. Korrespondance telefoni, e-mails, post, SMS og Skype.
 • Gavebreve og begunstigelser: Timepris
 • Omfattende opgaver efter timepris. Eksempelvis større opgaver, erhverv, komplekse ønsker
 • Møde 500,-
 • Oversat til engelsk kr. 2.000,-.
 • Statsafgift (tinglysningsafgift) ægtepagt kr. 1.850,-
Priserne er inkl. moms 
 

Ret til pris- og produktændringer forbeholdes

særeje
ægtepagt

Ring mig op – Anmod om tilbud – Tilføj dokumenter – Bestil online

  Telefon: 8813 1013   Man – Lør: 09 – 18

  Kontor: Man – Fre: 09 – 16  

  Email: mail@juristfirmaet.dk

  Copyright © 2006 – 2023 Juristfirmaet.dk | CVR 25988035 | Webprogrammør Erik Ravn Nikolajsen